Rețetă sos caju
Poți cu doar câteva ingrediente să-ți prepari un sos caju fin și cremos. Este delicios și versatil, poate însoți cu ușurință diverse feluri de mâncare.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250g caju.
500ml apă.
1/2 legătură de pătrunjel și mărar.
2 linguri oțet de orez sau de mere, vin alb.
sare și piper după gust.
1–2 căței de usturoi (opțional, vezi note).
Mod de preparare:
- Pune nucile caju într-un vas de inox. Fiebe cele 500ml de apă, toarnă apa peste nucile caju și acoperă bolul. Lasă nucile caju la înmuiat 10 minute.
- Scurge nucile de apă, dar nu arunca apa. Pune nucile, mărarul&pătrunjelul, oțetul și 250ml de apă într-un blender, mixează aprox. 1-2 minute până obții o pastă cremoasă.
- Asezonează, gustă și mai mixează aprox. 1 minut. Servește alături de pâine prăjită, legume la cuptor sau paste.
Note
Sosul este ușor de personalizat, poți să adaugi chimion, cimbru, boia, măghiran etc.
Dacă optezi să-ți faci sos de caju cu usturoi, pur și simplu curăță usturoiul și adaugă-l în blender.