Print
sos caju dar în imagine nuci caju pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos caju

Poți cu doar câteva ingrediente să-ți prepari un sos caju fin și cremos. Este delicios și versatil, poate însoți cu ușurință diverse feluri de mâncare.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

250g caju.

500ml apă.

1/2 legătură de pătrunjel și mărar.

2 linguri oțet de orez sau de mere, vin alb.

sare și piper după gust.

12 căței de usturoi (opțional, vezi note).

Mod de preparare:

  1. Pune nucile caju într-un vas de inox. Fiebe cele 500ml de apă, toarnă apa peste nucile caju și acoperă bolul. Lasă nucile caju la înmuiat 10 minute.
  2. Scurge nucile de apă, dar nu arunca apa. Pune nucile, mărarul&pătrunjelul, oțetul și 250ml de apă într-un blender, mixează aprox. 1-2 minute până obții o pastă cremoasă.
  3. Asezonează, gustă și mai mixează aprox. 1 minut. Servește alături de pâine prăjită, legume la cuptor sau paste.

Note

Sosul este ușor de personalizat, poți să adaugi chimion, cimbru, boia, măghiran etc.

Dacă optezi să-ți faci sos de caju cu usturoi, pur și simplu curăță usturoiul și adaugă-l în blender.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star