Print
Sos bechamel într-o cratiță

Rețetă sos bechamel

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Există o mulțime de preparate la care puteți adăuga sos bechamel alături. Sos-ul este unul simplu și gustos, pe bază de unt, făină și lapte. Se prepară ușor și se poate aroma foarte ușor în funcție de preferințe. Textura sosului bechamel este una cremoasă, fină.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 5 minute
 • Gătire: 15 minute
 • Timp total: 20 minute
 • Cantitate: 4 porții
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

45g unt (80% grăsime).

45g făină.

500ml lapte.

sare.

¼ linguriță de nucșoară măcinată.

piper.


Mod de preparare:

 1. Topim untul într-o cratiță încăpătoare la foc mediu. Când este topit, adăugăm făina și amestecăm. Continuăm să amestecăm până când făina se gătește puțin și prinde o culoare ușor aurie.
 2. Creștem temperatura la foc puțin mai mare și adăugăm laptele. Amestecăm ușor până când sosul începe să se îngroașe. Când începe să fiarbă dăm focul pe mic spre mediu și continuăm să amestecăm până când făina se dizolvă și nu mai are gust nisipos.
 3. Când este gata ar trebui să aibă o textură cremoasă. La final adăugăm sarea, piperul și nucșoara.
 4. Sosul se păstrează la temperatura camerei până la momentul utilizării acestuia. Îl acoperim cu o folie alimentară direct pe suprafața acestuia pentru a nu se face crustă.
Note

Sosul bechamel se poate condimenta cu ce doriți. Puteți adăuga verdețuri sau alte condimente după plac.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII