Print
sos barbeque pe pui
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos barbeque

Pregătește sos barbeque conform rețetei tradiționale americane. Este folosit ca marinadă pentru carne dar se poate turna și pe carnea deja gătită pentru a adăuga un plus de savoare. Este foarte versatil, în Carolina de Nord se face mai acru cu oțet iar în Kansas City mai dulce și se bazează pe mai mult zahăr brun și ketchup.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 40 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: SUA

Ingrediente:

300g ketchup.

150ml apă.

70g miere.

60g zahăr brun.

50g muștar.

20ml oțet balsamic sau oțet de mere/vin.

20ml sos worcester.

boia iute și dulce după gust.

cimbru, oregano (opțional).

usturoi și ceapă (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune toate ingredientele într-o cratiță, amestecă bine și pornește focul pe mic. Amestecă continuu până când sosul începe să fiarbă, apoi mai lasă-l să fiarbă 30 de minute și mai amestecă din când în când.

Note

Dacă dorești un sos mai dens, poți adăuga amidon de porumb sau făină de grău înainte să pornești focul.

Poți adăuga o cantitate mică de usturoi sau ceapă tăiată mărunt pentru un plus de savoare.

Este un bun sos pentru coaste de porc la cuptor dar și alte cărnuri.

Dacă dorești ca sosul să fie mai dulce, poți să adaugi mai mult zahăr sau miere.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos și nu uita să votezi rețeta!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star