Rețetă sirop de zmeură pentru iarnă
Folosesc această rețetă de sirop de zmeură fiert deoarece conține doar două ingrediente și este ușor de făcut. Restul zmeurii o folosesc pentru a face gem.
- Timp Preparare: 5 ore
- Timp Gătire: 1 oră
- Timp Total: 6 ore
- Porții: 3 litri
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
2KG zmeură proaspătă, spălată.
1KG zahăr.
Mod de preparare:
- Pune 1KG de zmeură într-o oală apoi adaugă 500G de zahăr deasupra, adaugă restul de zmeură și restul de zahăr; lasă ingredientele să stea peste noapte (de preferat, poți și câteva ore) până zmeura lasă sirop.
- După ce zmeura și-a lăsat siropul, amestecă bine să se omogenizeze cu zahărul apoi fierbe amestecul aprox. 1 oră la foc mic; la final strecoară siropul și folosește zmeura rămasă pentru gem.
- Toarnă siropul în sticle de sticlă sau borcane curate și sterilizate, sigilează-le și pune siropul să stea în cămară sau servește-l cu apă minerală.
Note
Dacă dorești un sirop mai gros, poți să prelungești timpul de fierbere.
Dacă dorești un sirop mai fin, poți să îl strecori de două ori folosind o sită fină sau tifon.
Pentru a face gem, poți folosi zmeura rămasă și să o fierbi la foc mic cu zahăr până obții consistența dorită.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 100kcal
- Zahăr: 15g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 25g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.