Rețetă sirop de trandafiri
Pregătește-ți un sirop de trandafiri dulce și aromat folosind doar câteva ingrediente. Este ușor de făcut, are o culoare roșie-caramel cu o aromă florală delicată.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 90 min
- Timp Total: 105 min
- Porții: 1.2 litri
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 castron plin cu petale de trandafiri.
1KG zahăr.
1.2L apă.
Mod de preparare:
- Toarnă apa într-o oală, adaugă petalele apoi fierbe-le aprox. 45 de minute la foc mic.
- Strecoară siropul de trandafiri, adaugă 1KG de zahăr; amestecă apoi fierbe siropul aprox. 45 de minute. Transferă-l în sticle de sticlă sau borcane curate.
Note
Îți recomand să folosești soiuri de trandafiri cu o aromă puternică precum Damasc, Kazanlik, York sau Lancaster.
Dacă dorești, poți să adaugi scorțișoară, cuișoare sau ghimbir înainte de a strecura siropului.
Poți să adaugi 1-2 lingurițe de suc de lămâie fiert sau de portocale în sirop.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 230kcal
- Zahăr: 58g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 58g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.