Print
sirop de trandafiri în sticle de sticlă
buton-print buton-pinterest

Rețetă sirop de trandafiri

Pregătește-ți un sirop de trandafiri dulce și aromat folosind doar câteva ingrediente. Este ușor de făcut, are o culoare roșie-caramel cu o aromă florală delicată.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 90 min
  • Timp Total: 105 min
  • Porții: 1.2 litri
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 castron plin cu petale de trandafiri.

1KG zahăr.

1.2L apă.

Mod de preparare:

  1. Toarnă apa într-o oală, adaugă petalele apoi fierbe-le aprox. 45 de minute la foc mic.
  2. Strecoară siropul de trandafiri, adaugă 1KG de zahăr; amestecă apoi fierbe siropul aprox. 45 de minute. Transferă-l în sticle de sticlă sau borcane curate.

Note

Îți recomand să folosești soiuri de trandafiri cu o aromă puternică precum Damasc, Kazanlik, York sau Lancaster.

Dacă dorești, poți să adaugi scorțișoară, cuișoare sau ghimbir înainte de a strecura siropului.

Poți să adaugi 1-2 lingurițe de suc de lămâie fiert sau de portocale în sirop.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 230kcal
  • Zahăr: 58g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 58g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star