Rețetă sirop de mure pentru iarnă
Pregătește-ți sirop de mure pentru iarnă folosind doar două ingrediente și puțină răbdare. Este ușor de făcut iar ca rezultat vei obține un sirop aromat și benefic organismului.
- Timp Preparare: 24 ore
- Timp Gătire: 1 oră
- Timp Total: 25 ore
- Porții: 3 litri
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1.5KG mure proaspete, spălate.
1KG zahăr.
Mod de preparare:
- Pune jumătate din mure într-o oală, jumătate din zahăr deasupra apoi adaugă restul murelor și zahărul deasupra. Lasă ingredientele să stea peste noapte (sau 5-6 ore) până când murele lasă sirop.
- A doua zi, amestecă să se omogenizeze apoi fierbe-le aprox. 1 oră la foc mic, strecoară siropul și pune-l în sticle de sticle sau borcane curate, sigilează-le sau servește.
Note
Pentru a face gem, poți folosi murele rămase și să le fierbi la foc mic cu zahăr până obții consistența dorită.
Puteți adăuga alte arome la sirop, cum ar fi scorțișoară, cuișoare sau ghimbir.
Poți să îl adaugi în limonade, cocktailuri sau peste înghețate, topping pentru clătite sau prăjituri.
Dacă dorești un sirop mai fin, poți să îl strecori de două ori folosind o sită fină sau tifon.
Dacă dorești un sirop mai gros, poți să prelungești timpul de fierbere.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 90kcal
- Zahăr: 15g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 23g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.