Rețetă sirop de brad făcut în casă
Pregătește-ți sirop de brad făcut în casă dacă îți dorești un sirop bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Este ușor de făcut, are o aromă unică și răcoritoare.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 2 ore
- Timp Total: 2 ore 15 min
- Porții: 1.5L
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 castron plin de muguri de brad, spălați.
1KG zahăr.
1.5L apă.
Mod de preparare:
- În principiu, trebuie să ai cam 1:1 apă și muguri de brad pentru a extrage un sirop consistent. Pune mugurii într-o oală, toarnă 1.5L de apă și fierbe-i la foc mic aprox. o oră sau până când își pierd culoarea.
- Strecoară mugurii de brad, pune peste 1L de sirop 1KG de zahăr; amestecă apoi fierbe compoziția aprox. o oră/o oră jumătate până siropul se închide la culoare, amestecând din când în când. Strecoară siropul și pune-l în sticle de sticle sau borcane curate, sigilează-le.
Note
Dacă dorești un sirop mai fin, poți să îl strecori de două ori folosind o sită fină sau tifon.