Print
sirop de brad făcut în casă
buton-print buton-pinterest

Rețetă sirop de brad făcut în casă

Pregătește-ți sirop de brad făcut în casă dacă îți dorești un sirop bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Este ușor de făcut, are o aromă unică și răcoritoare.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 2 ore
  • Timp Total: 2 ore 15 min
  • Porții: 1.5L
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 castron plin de muguri de brad, spălați.

1KG zahăr.

1.5L apă.

Mod de preparare:

  1. În principiu, trebuie să ai cam 1:1 apă și muguri de brad pentru a extrage un sirop consistent. Pune mugurii într-o oală, toarnă 1.5L de apă și fierbe-i la foc mic aprox. o oră sau până când își pierd culoarea.
  2. Strecoară mugurii de brad, pune peste 1L de sirop 1KG de zahăr; amestecă apoi fierbe compoziția aprox. o oră/o oră jumătate până siropul se închide la culoare, amestecând din când în când. Strecoară siropul și pune-l în sticle de sticle sau borcane curate, sigilează-le.

Note

Dacă dorești un sirop mai fin, poți să îl strecori de două ori folosind o sită fină sau tifon.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star