Rețetă scovergi
Pregătește-ți scovergi folosind doar câteva ingrediente. Sunt ușor de făcut, pufoase și numai bune pentru momentele când vrei să-ți faci un fast-food cât mai tradițional.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
360g făină.
160g iaurt mai gras.
1 lingură zahăr.
1 linguriță de sare.
1 lingură ulei de măsline sau floarea-soarelui.
1 linguriță praf de copt.
1 ou.
Mod de preparare:
- Pune într-un bol iaurtul, zahărul, uleiul, sarea, oul apoi amestecă-le cu o spatulă de silicon până se omogenizează. Făina trebuie adăugată treptat și incorporată în compoziție, nu uita să adaugi și praful de copt.
- Cerne făină pe suprafața de lucru, rulează aluatul apoi taie-l în bucățele egale. Formează din aluat niște biluțe apoi întinde-le bine și subțire. Taie aluatul cu cuțitul pe mijloc (două linii paralele de 2cm lungime).
- Prăjește scovergile în uleiul încins pe ambele părți până își schimbă culoarea. Scoate-le pe un servețel de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Servește.
Note
Poți să folosești făină integrală și să le servești fie cu mujdei, smântână și brânză, fie cu gem sau alte toppinguri.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 1g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.