Print
sângerete de banat pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă sângerete de banat

Pregătește sângerete de banat folosind doar câteva ingrediente. Este un preparat tradițional care se face din sânge de porc, șorici, slănină, orez și condimente.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 1 oră
  • Timp Gătire: 45 min
  • Timp Total: 01:45
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1/2 litru sânge proaspăt

200 g şorici

450 g slănină de la gât

200 g orez

3 cepe

1 lingura untură

sare, piper, boia

1 lingurita ienibahar

Mod de preparare:

  1. Fierbe șoricii, iar în apa în care ai fiert șoricul, fierbe și orezul. Călește ceapa, adaug-o apoi în orez împreună cu sângele și amestecă până se omogenizează. Asezonează cu sare, piper și boia + ienibaharul și amestecă până obții o pastă omogenă.
  2. Folosind o pâlnie de cârnați, umple mațul în așa fel încât să nu fie foarte îndesat. Presează-l ușor cu degetele pentru a distribui umplutura uniform. Leagă-l la capete și ține-l afară (umbră) la vânt, două-trei zile. Poți să îl prăjești la tigaie, servești cu pâine, muștar, hrean sau murături (+țuică fiartă).

Note

Poți să păstrezi sângeretele de banat la congelator.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 295kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 24g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 7g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 11g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star