Rețetă sângerete de banat
Pregătește sângerete de banat folosind doar câteva ingrediente. Este un preparat tradițional care se face din sânge de porc, șorici, slănină, orez și condimente.
- Timp Preparare: 1 oră
- Timp Gătire: 45 min
- Timp Total: 01:45
- Porții: 10 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1/2 litru sânge proaspăt
200 g şorici
450 g slănină de la gât
200 g orez
3 cepe
1 lingura untură
sare, piper, boia
1 lingurita ienibahar
Mod de preparare:
- Fierbe șoricii, iar în apa în care ai fiert șoricul, fierbe și orezul. Călește ceapa, adaug-o apoi în orez împreună cu sângele și amestecă până se omogenizează. Asezonează cu sare, piper și boia + ienibaharul și amestecă până obții o pastă omogenă.
- Folosind o pâlnie de cârnați, umple mațul în așa fel încât să nu fie foarte îndesat. Presează-l ușor cu degetele pentru a distribui umplutura uniform. Leagă-l la capete și ține-l afară (umbră) la vânt, două-trei zile. Poți să îl prăjești la tigaie, servești cu pâine, muștar, hrean sau murături (+țuică fiartă).
Note
Poți să păstrezi sângeretele de banat la congelator.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 295kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 24g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 7g
- Fibre: 0
- Proteine: 11g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.