Rețetă pesto din leurdă
Poți să-ți faci pesto din leurdă cu doar câteva ingrediente, rețeta-i ușoară și poți să îl folosești la paste, bruschette sau ca umplutură pentru diverse preparate.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
100g leurdă.
3–4 linguri de parmezan ras.
3–4 linguri de cașcaval ras.
3–4 linguri de semințe de pin sau floarea soarelui, nucă etc.
4–5 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.
1 cățel de usturoi (opțional).
1 linguriță suc de la o lămâie/lime (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Spală frunzele de leurdă și scurge-le bine de apă. Pune toate ingredientele într-un blender, mixează până se omogenizează apoi asezonează, gustă și potrivește de condimente, servește.
Note
Dacă dorești un pesto de leurdă mai subțire, adaugă mai mult ulei, dacă îl dorești mai gros scade cantitatea de ulei.
Poți să prăjești semințele de pin până devin aurii sau să adaugi busuioc, pătrunjel.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 270kcal
- Zahăr: 2g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 22g
- Grăsimi Sat: 7g
- Grăsimi Nesat: 15g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 4g
- Proteine: 6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.