Print
pesto de zucchini într-un borcan
buton-print buton-pinterest

Rețetă pesto de zucchini

Pregătește-ți pesto de zucchini cu doar câteva ingrediente. Poți să îl folosești la cărnurile făcute pe grătar, paste dar și ca dressing pentru salate sau dip.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

250g zucchini.

30ml ulei de floarea soarelui/măsline.

12 căței de usturoi.

30g parmezan ras sau cheddar.

2 lingurițe busuioc.

23 frunze de mentă tocată.

30g semințe de pin sau nuci, migdale, dovleac.

sare după gust.

pătrunjel, cimbru, coriandru (opțional).

Mod de preparare:

  1. Spală dovleceii, șterge-i apoi taie-le capetele și curăță-i de semințe apoi feliează-i bucăți măricele. Curăță usturoiul, toacă menta, rade parmezanul/chaddar-ul apoi pune toate ingredientele într-un blender, dar nu adăuga uleiul.
  2. Mixează între timp ce adaugi treptat ulei de măsline/floarea soarelui, când compoziția este cremoasă poți să pui pesto-ul în borcane sterilizate. Acoperă vârful cu un strat de ulei.

Note

Unele persoane adaugă coajă rasă de lămâie sau lime în pesto, aparent îi oferă un gust mai fresh și savoare.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star