Rețetă pesto de zucchini
Pregătește-ți pesto de zucchini cu doar câteva ingrediente. Poți să îl folosești la cărnurile făcute pe grătar, paste dar și ca dressing pentru salate sau dip.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250g zucchini.
30ml ulei de floarea soarelui/măsline.
1–2 căței de usturoi.
30g parmezan ras sau cheddar.
2 lingurițe busuioc.
2–3 frunze de mentă tocată.
30g semințe de pin sau nuci, migdale, dovleac.
sare după gust.
pătrunjel, cimbru, coriandru (opțional).
Mod de preparare:
- Spală dovleceii, șterge-i apoi taie-le capetele și curăță-i de semințe apoi feliează-i bucăți măricele. Curăță usturoiul, toacă menta, rade parmezanul/chaddar-ul apoi pune toate ingredientele într-un blender, dar nu adăuga uleiul.
- Mixează între timp ce adaugi treptat ulei de măsline/floarea soarelui, când compoziția este cremoasă poți să pui pesto-ul în borcane sterilizate. Acoperă vârful cu un strat de ulei.
Note
Unele persoane adaugă coajă rasă de lămâie sau lime în pesto, aparent îi oferă un gust mai fresh și savoare.