Rețetă pesto de busuioc cu spanac
Pregătește-ți pesto de busuioc cu spanac cu doar câteva ingrediente și în doar cinci minute. Această rețetă nu are în compoziție semințe de pin, este ceva mai simplistă.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
120ml ulei de măsline sau floarea soarelui.
950g frunze de spanac.
500g frunze de busuioc.
2–3 căței de usturoi.
30ml suc de lămâie sau lime.
60g brânza parmezan.
sare și piper negru după gust.
Mod de preparare:
- Pune ingredientele într-un blender, mixează 40-50 de secunde, amestecă apoi cu o lingură, mixează iarăși pentru a obține o pastă fină. Gustă și mai asezonează dacă este necesar.
Note
Poți să o servești peste paste, legume, carne de pui sau în loc de unt pe pâine.
Pune pasta de busuioc într-un recipient care se închide ermetic la frigider maxim 2 săptămâni.