Rețetă pesmet de casă
Dacă dorești să-ți prepari pesmet de casă să știi că nu-i nimic complicat, în maxim 18 minute poți să-ți prepari propriul pesmet potrivit pentru șnițel, găluște cu prune dar și alte preparate. Este de preferat să îl păstrați într-un borcan care se închide ermetic, ferit de razele soarelui.
- Timp Preparare: 18 min
- Timp Total: 18 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: La borcan / Tutoriale
- Bucătărie: Universal
Ingrediente:
orice tip de pâine.
Mod de preparare:
- Taie pâinea cuburi mari, poți să nu folosești coaja dacă nu dorești. Prăjește pâinea la 200°C, 10-15 minute sau până când s-au rumenit ușor.
- Sfărămițează pâinea când este rece cu ajutorul unui blender, robot de bucătărie sau cu o mașină de măcinat nuca. Pâinea se sfărămițează până când obții o compoziție fină.
Note
Dacă dorești, poți să lași pâinea să se usuce înainte și abia apoi să o pui la prăjit.
Dacă dorești, poți să adaugi atunci când mixezi ingrediente precum: 3 linguri pătrunjel uscat, 3 linguri parmezan ras, 2 linguri usturoi pudră sau granulat, 1/2 lingură piper proaspăt, 1/2 lingură sare – cantitățile prezentate se pot adăuga la 500-600g de pesmet, desigur puteți face ajustări.