Rețetă pere fierte în vin roșu
Poți să-ți prepari pere fierte în vin roșu sau alb, desigur există și alte variațiuni ale rețetei dar aceasta este cea clasică. Vei obține niște pere moi, aromate și delicioase.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
pere.
400ml vin roșu.
800ml apă.
200g zahăr.
scorțișoară după gust.
2 felii de lămâie sau lime.
Mod de preparare:
- Curăță perele de coajă, taie-le în două (pe lung), scoate-le miezul cu sâmburi. Pune vinul, apa, zahărul, scorțișoara și feliile de lămâie/lime să fiarbă într-o oală mare încăpătoare pe foc mare (amestecă din când în când).
- Când apa dă în clocot, adaugă perele și fierbe-le la foc mic. Întoarce perele odată la 5 minute, ele sunt gata când furculița sau lama unui cuțit le pătrunde cu ușurință (aprox. 10-20 de minute). Scoate perele afară, servește sau lasă-le la frigider 1-2 zile maxim.
Note
Este foarte important ca perelele să fie acoperite de lichid.
Odată ce scoți perele afară, dacă fierbi lichidul în continuare poți să obții un sirop pe care-l poți servi peste pere.