
Rețetă pâine turcească la tigaie
Poți cu doar câteva ingrediente să-ți prepari pâine turcească la tigaie folosind această rețetă simplă. Este ușor de personalizat dar și de pregătit, se aseamănă cu o lipie și este pufoasă.
- Preparare: 15 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200g iaurt grecesc sau simplu.
200ml apă.
480g făină albă.
1 linguriță de sare.
10g praf de copt.
ulei pentru uns.
Mod de preparare:
- Pune într-un bol iaurtul, 200ml de apă și sarea apoi amestecă cu telul până se omogenizează. Odată ce compoziția s-a omogenizat, adaugă făina, praful de copt și frământă până obții un aluat.
- Toarnă vreo 10-15ml de ulei peste aluat și frământa. Cerne făină pe un blat de lucru, taie aluatul în două jumătați apoi taie jumătățile bucăți mai mici de mărimi egale și formează bile de mărimi egale.
- Întinde bilele de aluat cu sucitoarea, adaugă puțin ulei sau unt într-o tigaie, prăjește aluatul pe fiecare parte și prăjește-o până este aurie-maronie pe ambele părți.
Note
Poți să adaugi în compoziție semințe de susan sau diverse condimente.