Print
pâine de casă pe un tăietor
buton-print buton-pinterest

Rețetă pâine de casă

Pregătește-ți o pâine de casă pufoasă și crocantă. Rețeta este ușoară, ingredientele de buget și regăsite în majoritatea bucătăriilor, poate fi personalizată ușor.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 1 oră
  • Gătire: 50 min
  • Timp Total: 1 oră 50 min
  • Porții: 20 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1kg făină.

25g drojdie proaspătă.

550ml apă.

2 lingurițe de sare.

1 linguriță de zahăr.

60ml ulei sau ou.

semințe, nuci etc (opțional, vezi note).

Mod de preparare:

  1. Amestecă drojdia cu zahărul, toarnă 50ml de apă călduță și adaugă o lingură de făină. Mix-ul acesta se numește maiauă, lasă maiaua la dospit aprox. 15 minute sau până își dublează volumul.
  2. Pune făina și sarea într-un castron, adaugă maiaua apoi toarnă treptat apă călduță între timp ce frămânți aluatul. Dacă este foarte lipicios, adaugă făină și mai frământă-l puțin. Unge aluatul cu ulei sau ou.
  3. Acoperă castronul cu un ștergar, lasă-l la dospit 50-60 de minute. Taie-l în două, transferă-l într-o tavă de copt, coace-l aprox. 10 minute la 160°C apoi mărește temperatura la 180°C și coace-l aprox. 40 de minute, poți verifica dacă pâinea este gata folosindu-te de testul scobitorii).

Note

**testul scobitorii: Împunge pâinea cu o scobitoare, dacă de scobitoare nu se lipește aluat și o scoți curată, pâinea este coaptă.

Îți recomand să frămânți cât mai bine aluatul, se spune că așa pâinea va ieși mult mai pufoasă.

Poți să adaugi semințele, nucile, migdalele ce ai tu p-acasă în aluat atunci când torni maiaua.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos și nu uita să votezi rețeta!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star