
Rețetă ouă de paști vopsite cu coji de ceapă
Descriere:
Pregătește ouă de paști vopsite cu coji de ceapă conform rețetei tradiționale. Procedura este una simplă, dacă dorești poți să te folosești de un ciorap și frunze de pătrunjel sau alte plante pentru a crea diverse modele.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 25 min
- Timp total: 30 min
- Cantitate: 12 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
2 litri de apă.
12–15 ouă.
30–35g coji de ceapă galbenă și roșie.
10g sare (o linguriță).
2–3 linguri de oțet.
Mod de preparare:
- Spală ouăle bine pentru a îndepărta mizeria. Pune într-o oală mare jumătate din ceapă, apoi ouăle și restul cojilor de ceapă. Toarnă apă cât să acopere ouăle și cojile de ceapă, adaugă sare și cele 2-3 linguri de oțet.
- Pornește focul pe mediu, din momentul în care apa începe să fiarbă, lasă ouăle 20 de minute pe foc.
NoteDacă dorești poți să ungi ouăle cu puțin ulei pentru aspect.
Dacă dorești să obții un out fiert moale sau mediu, redu timpul de fierbere cu 6-8 minute.
Dacă dorești poți să ungi ouăle cu puțin ulei pentru aspect.
Dacă dorești să obții un out fiert moale sau mediu, redu timpul de fierbere cu 6-8 minute.