
Rețetă ouă de paști vopsite cu coji de ceapă
Pregătește ouă de paști vopsite cu coji de ceapă conform rețetei tradiționale. Procedura este una simplă, dacă dorești poți să te folosești de un ciorap și frunze de pătrunjel sau alte plante pentru a crea diverse modele.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 12 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
2 litri de apă.
12–15 ouă.
30–35g coji de ceapă galbenă și roșie.
10g sare (o linguriță).
2–3 linguri de oțet.
Mod de preparare:
- Spală ouăle bine pentru a îndepărta mizeria. Pune într-o oală mare jumătate din ceapă, apoi ouăle și restul cojilor de ceapă. Toarnă apă cât să acopere ouăle și cojile de ceapă, adaugă sare și cele 2-3 linguri de oțet.
- Pornește focul pe mediu, din momentul în care apa începe să fiarbă, lasă ouăle 20 de minute pe foc.
Note
Dacă dorești poți să ungi ouăle cu puțin ulei pentru aspect.
Dacă dorești să obții un out fiert moale sau mediu, redu timpul de fierbere cu 6-8 minute.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 131kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 9g
- Grăsimi Sat: 2.5g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 12.6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.