Rețetă mujdei dobrogean
Prepară ușor și simplu mujdei dobrogean cu această rețetă. Este mult mai cremos și mai iute față de mujdeiul clasic des întâlnit prin România. Conține ardei iute, usturoi, untdelemn și alte bunătăți.
- Timp Preparare: 5 minute
- Timp Gătire: 5 minute
- Timp Total: 10 minute
- Porții: 1 porție
- Categorie: Sos
- Bucătărie: România
Ingrediente:
3 roșii.
2–3 căței de usturoi.
ardei iute proaspăt sau ardei iute copt pe plită (vezi note).
1 lingură oțet de vin sau suc de lămâie.
pătrunjel.
sare și piper după gust.
untdelemn fierbinte (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță usturoiul apoi pune-l într-un bol mic sau mojar cu puțină sare. Zdrobește usturoiul.
- Curăță roșiile de coajă apoi mixează-le în blender. Opțional, poți să adaugi și ardeiul proaspăt dar să fie curățat de semințe, dacă nu dorești poți să-l tai mărunt și pur și simplu să-l adaugi la final. Dacă ai optat să coci ardeiul pe plită, procedura-i la fel, ori în bleneder ori îl toci mărunt și adaugi la final.
- Adaugă o linguriță de oțet de vin sau suc de lămâie, apoi opțional poți să adaugi și untdelemn fierbinte. Amestecă până când se omogenizează.
- Adaugă pătrunjelul tocat și piperul, amestecă apoi servește. Dacă n-ai pus ardeiul în blender, îl toci mărunt și adaugi acuma.
Note
Opțional, poți să coci pe plită sau deasupra focului de la aragaz ardeiul iute.
Mujdeiul dobrogean este delicios alături de cărnuri făcute la grătar, cartofi făcuți pe disc, pește.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 60kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 4,8g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3,3g
- Fibre: 0
- Proteine: 1,3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.