Rețetă mini pizza de casă
Poți să-ți pregătești cu ușurință niște mini pizza de casă folosind doar câteva ingrediente disponibile prin bucătărie. Pentru topping noi am ales trei ingrediente, însă dacă dispui și de alte ingrediente folosește-le și pregătește-ți preparatul în funcție de preferințele tale.
- Timp Preparare: 90 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 105 min
- Porții: 18 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250ml lapte cald.
100ml ulei.
15g drojdie.
1 ou.
1 linguriță zahăr.
1 linguriță de sare.
500g făină.
TOPPING:
100ml sos de roșii.
200g mozarella.
200g șuncă sau cârnaț.
porumb, ciuperci (opțional).
condimente la alegere (ex. busuioc, cimbru – opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-un bol laptele călduț, uleiul, drojdia, oul, sarea și zahărul; amestecă cu un tel până se omogenizează. Adaugă făina treptat și amestecă cu telul până formezi un aluat moale și lipicos. Frămâtă-l vreo 5-10 minute, acoperă bolul cu o folie de celofan sau ștergar de bucătărie și lasă-l să crească aproximativ 60 de minute.
- Întinde aluatul și împarte-l în 18 bucăți (poți și mai puține dacă le dorești mai mari) apoi formează niște bile din el și lasă-le pe masa de lucru sau într-o tavă dar să le acoperi cu un ștergar să mai crească aprox. 20 de minute. Preîncălzește cuptorul la 220°C.
- Transferă bilele de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplatizează-le cu degetele și formează-le marginile. Adaugă sosul de roșii, șunca, mozzarella + orice îți dorești ca topping și gătește-le la cuptor aproximativ 10-15 minute la 220°C sau până când sunt aurii.
Note
Poți folosi și alte tipuri de brânză pentru gust sau să adaugi alte legume ca topping.
Dacă dorești o crustă mai crocantă, gătește aluatul pentru 5 minute înainte de a adăuga topping-urile