Print
maioneză fără ou cu lapte de soia într-un borcan
buton-print buton-pinterest

Rețetă maioneză fără ou cu lapte de soia

Poți să-ți pregăteti maioneză fără ou cu lapte de soia și încă alte câteva ingrediente. Va avea o culoare albă, numai bun de servit ca dressing în salate sau ca sos pentru legume sau carne.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

200ml lapte de soia.

200ml ulei.

50g semințe de dovleac.

zeamă de lămâie.

oregano.

sare și piper după gust.

puțin muștar (1 linguriță).

mixer vertical.

Mod de preparare:

  1. Pune în cana mixerului vertical (sau o cană înaltă în care să încapă ingredientele) laptele de soia, uleiul, 1 linguriță de muștar, 2-3 căței de usturoi, 50g semințe de dovleac, zeamă de lămâie, oregano, sare și piper după gust.
  2. Mixează încet de la baza paharului cu mixerul vertical, aprox. 2-3 minute până compoziția se omogenizează.

Note

Poți să adaugi în maioneză busuioc sau orice alt condiment îți place.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 300kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 25g
  • Grăsimi Sat: 2g
  • Grăsimi Nesat: 20g
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 10g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 7g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star