Rețetă maioneză din tofu
Această rețetă de maioneză din tofu este o variantă vegană a maionezei clasice și poate fi folosită ca un ingredient versatil în multe rețete. Este ușor de preparat și poate fi gata în doar câteva minute.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 minutes
- Porții: 8 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
250g tofu.
1 linguriță oțet de mere.
1 linguriță de muștar.
1 linguriță de miere.
1 linguriță de sare.
1/2 linguriță de piper.
1/2 cană ulei de măsline.
Mod de preparare:
- Blenduiește tofu într-un blender sau robot de bucătărie. Adaugă oțetul de mere, muștarul, mierea, sarea și piperul apoi mai dăi un vâj scurt cât să se amestece.
- Toarnă amestecul într-un castron, adaugă uleiul treptat între timp ce amesteci continuu. Nu e neaparat să pui tot uleiul, dacă ai ajuns la consistența dorită poți să te oprești. Servește!
Note
Pune maioneza din tofu într-un vas care se închide ermetic și păstrează-l la frigider până la servire.
Pentru un gust mai proaspăt, poți să adaugi câteva frunze de busuioc.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 0
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.