
Rețetă maioneză din tofu
Această rețetă de maioneză din tofu este o variantă vegană a maionezei clasice și poate fi folosită ca un ingredient versatil în multe rețete. Este ușor de preparat și poate fi gata în doar câteva minute.
- Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 minutes
- Porții: 8 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
250g tofu.
1 linguriță oțet de mere.
1 linguriță de muștar.
1 linguriță de miere.
1 linguriță de sare.
1/2 linguriță de piper.
1/2 cană ulei de măsline.
Mod de preparare:
1. Blenduiește tofu într-un blender sau robot de bucătărie. Adaugă oțetul de mere, muștarul, mierea, sarea și piperul apoi mai dăi un vâj scurt cât să se amestece.
2. Toarnă amestecul într-un castron, adaugă uleiul treptat între timp ce amesteci continuu. Nu e neaparat să pui tot uleiul, dacă ai ajuns la consistența dorită poți să te oprești. Servește!
Note
Pune maioneza din tofu într-un vas care se închide ermetic și păstrează-l la frigider până la servire.
Pentru un gust mai proaspăt, poți să adaugi câteva frunze de busuioc.