Rețetă lipie de casă la tigaie
Poți să îți pregătești o lipie de casă la tigaie folosind doar câteva ingrediente de bază. Sunt ușor de făcut, pufoase numai bune de servit cu hummus, legume proaspete, carne sau pur și simplu să-ți faci o shaorma cu ele.
- Timp Preparare: 60 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 70 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: Libia
Ingrediente:
165ml apă.
250g făină.
10g drojdie proaspătă.
5–7g sare.
1–2 lingurițe ulei de floarea soarelui sau de măsline.
1 linguriță zahăr brun (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-un vas mare făina, sarea și zahărul apoi formează o gaură în mijloc. Încălzește puțin apa, adaugă drojdia și amestecă până aceasta se dizolva.
- Odată ce drojdia s-a dizolvat poți să o torni peste făină, adaugă puțin ulei și frământă 8-10 minute. Aluatul trebuie să rămână umed, nu mai adăuga făină.
- Unge bolul și aluatul cu ulei. Formează o bilă, lasă-l să crească aprox. 60 de minute (nu uita să acoperi bolul cu un prosop).
- Odată ce aluatul a crescut, unge mâinile cu puțin ulei și ia bucăți din aluat cât să încapă lipia într-o tigaie. Întinde aluatul subțire. Prăjește lipia într-o tigaie încinsă pe ambele părți.
Note
Poți să adaugi în compoziție diverse condimente precum cimbru, oregano, turmeric, chimen sau boia.
Înainte să le prăjești, poți să presari pe suprafața lor semințe de susan, mac sau chimen.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 lipie
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 30g
- Fibre: 2g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.