Rețetă lapte condensat
Pregătește-ți cu această rețetă lapte condensat cu o aromă bogată de vanilie și o textură cremoasă. Este ușor de făcut, poți să îl folosești la prăjituri, tarte dar și la înghețată sau băuturi calde.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g zahăr pudră.
375ml lapte 3,5% grăsime.
45g unt 82% grăsime.
2 pliculețe zahăr vanilinat.
1–2 vârfuri de cuțit sare (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-o cratiță laptele, zahărul vanilinat, zahărul pudră și untul tăiat cubulețe. Pune cratița pe foc mic și amestecă cu telul până când untul și zahărul se topește.
- Odată ce untul și zahărul s-a topit, dă focul mai tare și din momentul în care laptele dă în clocot lasă-l să fiarbă 10 minute între timp ce amesteci continuu.
- După ce au trecut cele 10 minute, ia cratița de pe foc. Poți să o pui într-o chiuvetă și să lași ca apa rece să curgă pe lângă cratiță între timp ce amesteci constant pentru a grăbi procesul de răcire. Odată ce laptele condensat s-a răcit și a prins consistență, pune-l într-un bocan și păstrează-l la frigider.
Note
Poți să îl păstrezi la frigider într-un recipient care se închide ermetic aprox. 2 săptămâni.