Print
lapte condensat într-un recipient care se închide ermetic
buton-print buton-pinterest

Rețetă lapte condensat

Pregătește-ți cu această rețetă lapte condensat cu o aromă bogată de vanilie și o textură cremoasă. Este ușor de făcut, poți să îl folosești la prăjituri, tarte dar și la înghețată sau băuturi calde.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 3 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

500g zahăr pudră.

375ml lapte 3,5% grăsime.

45g unt 82% grăsime.

2 pliculețe zahăr vanilinat.

12 vârfuri de cuțit sare (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune într-o cratiță laptele, zahărul vanilinat, zahărul pudră și untul tăiat cubulețe. Pune cratița pe foc mic și amestecă cu telul până când untul și zahărul se topește.
  2. Odată ce untul și zahărul s-a topit, dă focul mai tare și din momentul în care laptele dă în clocot lasă-l să fiarbă 10 minute între timp ce amesteci continuu.
  3. După ce au trecut cele 10 minute, ia cratița de pe foc. Poți să o pui într-o chiuvetă și să lași ca apa rece să curgă pe lângă cratiță între timp ce amesteci constant pentru a grăbi procesul de răcire. Odată ce laptele condensat s-a răcit și a prins consistență, pune-l într-un bocan și păstrează-l la frigider.

Note

Poți să îl păstrezi la frigider într-un recipient care se închide ermetic aprox. 2 săptămâni.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star