
Rețetă jeleu de cafea
Prepară jeleu de cafea acasă conform rețetei originale cu ingrediente de buget, nimic complicat ușor de executat. Se poate folosi la prăjituri, servi cu lapte imaginația fiind limita.
- Preparare: 2 min
- Gătire: 5 min
- Timp Total: 7 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
2 căni cafea.
1 lingură gelatină.
1–2 linguri de zahăr alb sau zahăr vanilat.
frișcă pentru ornat sau zahăr tos (opțional).
Mod de preparare:
- Amestecă gelatina cu patru lingurițe de apă. Într-o oală pune cafeaua, zahărul și gelatina apoi amestecă continuu la foc mic până când gelatina se dizolvă. Toarnă compoziția într-un bol mic sau forme, las-o la frigider până când se întărește. Poți să servești cu frișcă deasupra sau zahăr tos.
Note
Se poate folosi sau servi cu diverse prăjituri precum panna cotta, tort latte macchiato sau clasica prăjitură cu jeleu de cafea.