Print
hummus simplu într-un bol
buton-print buton-pinterest

Humus rețetă

Poți să-ți pregătești humus cu puțin iaurt grecesc, usturoi și sos tahini în doar cinci minute. Are o textură cremoasă și aromă bogată, perfect pentru a fi servit ca aperitiv sau dip.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Prânz / Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 conservă de năut prefiert (400g).

1 lingură de pastă tahini.

12 căței de usturoi, tocați.

3 linguri de iaurt grecesc cu 0% grăsime.

zeama de la o jumătate de lămâie.

sare și piper după gust.

coriandru, chimen, ulei de măsline (opțional-vezi note).

Mod de preparare:

  1. Scurgeți năutul dar nu aruncați lichidul din conservă. Puneți apoi năutul, pasta tahini, usturoiul, iaurtul într-un bol și cu ajutorul unui robot de bucătărie vertical sau blender bateți/mixați până când toate ingredientele se omogenizează.
  2. Puneți câte o lingură din lichidul în care a stat năutul și amestecați până când obțineți consistența dorită. Puneți zeama de lămâie, asezonați cu sare și piper după gust, amestecați apoi serviți.

Note

Dacă păstrați preparatul într-un recipient care se închide ermetic la frigider, el va fi bun aproximativ 3-4 zile.

Când asezonați cu sare și piper, puteți adăuga 1 linguriță de ulei de măsline, coriandru și chimen după gust apoi să amestecați și să serviți.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 7g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 16g
  • Fibre: 4g
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star