Humus rețetă
Poți să-ți pregătești humus cu puțin iaurt grecesc, usturoi și sos tahini în doar cinci minute. Are o textură cremoasă și aromă bogată, perfect pentru a fi servit ca aperitiv sau dip.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Prânz / Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 conservă de năut prefiert (400g).
1 lingură de pastă tahini.
1–2 căței de usturoi, tocați.
3 linguri de iaurt grecesc cu 0% grăsime.
zeama de la o jumătate de lămâie.
sare și piper după gust.
coriandru, chimen, ulei de măsline (opțional-vezi note).
Mod de preparare:
- Scurgeți năutul dar nu aruncați lichidul din conservă. Puneți apoi năutul, pasta tahini, usturoiul, iaurtul într-un bol și cu ajutorul unui robot de bucătărie vertical sau blender bateți/mixați până când toate ingredientele se omogenizează.
- Puneți câte o lingură din lichidul în care a stat năutul și amestecați până când obțineți consistența dorită. Puneți zeama de lămâie, asezonați cu sare și piper după gust, amestecați apoi serviți.
Note
Dacă păstrați preparatul într-un recipient care se închide ermetic la frigider, el va fi bun aproximativ 3-4 zile.
Când asezonați cu sare și piper, puteți adăuga 1 linguriță de ulei de măsline, coriandru și chimen după gust apoi să amestecați și să serviți.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 7g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 16g
- Fibre: 4g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.