
Rețetă ușoară glazură de ciocolată 2023
Această rețetă de glazură de ciocolată este simplă și rapidă de pregătit, cu ingrediente ușor de găsit și poate fi folosită pentru a glazura diverse prăjituri sau torturi. Este foarte versatilă, poți să adaugi în ea esență de rom sau alte arome pentru un plus de gust.
- Preparare: 8 min
- Timp Total: 8 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
60g unt.
6–8 linguri zahăr.
6 linguri lapte.
3 linguri cacao.
esență de rom (opțional).
Mod de preparare:
- Topește la foc mic într-o cratiță untul, adaugă laptele și zahărul apoi amestecă continuu. Când zahărul și untul s-au topit, adaugă cacaua și amestecă bine. Lasă să mai fiarbă aprox. 2-3 minute apoi oprește focul și lasă glazura să se răcească. Când e mai rece, folosește-o la torturi sau prăjituri.
Note
Dacă glazura este prea groasă, adaugă 1-2 linguri de lapte până ajungi la consistența dorită.
Dacă glazura este prea subțire, adaugă mai multă cacao sau zahăr.