Print
glazură de ciocolată pe un tort cu blat de cacao
buton-print buton-pinterest

Rețetă ușoară glazură de ciocolată 2023

Această rețetă de glazură de ciocolată este simplă și rapidă de pregătit, cu ingrediente ușor de găsit și poate fi folosită pentru a glazura diverse prăjituri sau torturi. Este foarte versatilă, poți să adaugi în ea esență de rom sau alte arome pentru un plus de gust.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 8 min
  • Timp Total: 8 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

60g unt.

68 linguri zahăr.

6 linguri lapte.

3 linguri cacao.

esență de rom (opțional).

Mod de preparare:

  1. Topește la foc mic într-o cratiță untul, adaugă laptele și zahărul apoi amestecă continuu. Când zahărul și untul s-au topit, adaugă cacaua și amestecă bine. Lasă să mai fiarbă aprox. 2-3 minute apoi oprește focul și lasă glazura să se răcească. Când e mai rece, folosește-o la torturi sau prăjituri.

Note

Dacă glazura este prea groasă, adaugă 1-2 linguri de lapte până ajungi la consistența dorită.

Dacă glazura este prea subțire, adaugă mai multă cacao sau zahăr.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 20g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 25g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star