Print
glazură de ciocolată pe un tort cu blat de cacao
buton-print buton-pinterest

Rețetă ușoară glazură de ciocolată 2023

Această rețetă de glazură de ciocolată este simplă și rapidă de pregătit, cu ingrediente ușor de găsit și poate fi folosită pentru a glazura diverse prăjituri sau torturi. Este foarte versatilă, poți să adaugi în ea esență de rom sau alte arome pentru un plus de gust.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 8 min
  • Timp Total: 8 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

60g unt.

68 linguri zahăr.

6 linguri lapte.

3 linguri cacao.

esență de rom (opțional).

Mod de preparare:

  1. Topește la foc mic într-o cratiță untul, adaugă laptele și zahărul apoi amestecă continuu. Când zahărul și untul s-au topit, adaugă cacaua și amestecă bine. Lasă să mai fiarbă aprox. 2-3 minute apoi oprește focul și lasă glazura să se răcească. Când e mai rece, folosește-o la torturi sau prăjituri.

Note

Dacă glazura este prea groasă, adaugă 1-2 linguri de lapte până ajungi la consistența dorită.

Dacă glazura este prea subțire, adaugă mai multă cacao sau zahăr.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star