Print
glazură de ciocolată pe un tort cu blat de cacao

Rețetă ușoară glazură de ciocolată 2023

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Această rețetă de glazură de ciocolată este simplă și rapidă de pregătit, cu ingrediente ușor de găsit și poate fi folosită pentru a glazura diverse prăjituri sau torturi. Este foarte versatilă, poți să adaugi în ea esență de rom sau alte arome pentru un plus de gust.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 8 min
  • Timp total: 8 min
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

60g unt.

68 linguri zahăr.

6 linguri lapte.

3 linguri cacao.

esență de rom (opțional).


Mod de preparare:

  1. Topește la foc mic într-o cratiță untul, adaugă laptele și zahărul apoi amestecă continuu. Când zahărul și untul s-au topit, adaugă cacaua și amestecă bine. Lasă să mai fiarbă aprox. 2-3 minute apoi oprește focul și lasă glazura să se răcească. Când e mai rece, folosește-o la torturi sau prăjituri.
Note

Dacă glazura este prea groasă, adaugă 1-2 linguri de lapte până ajungi la consistența dorită.

Dacă glazura este prea subțire, adaugă mai multă cacao sau zahăr.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII