
Rețetă dulceață de struguri
Descriere:
Folosind această metodă de a prepara dulceața de struguri vei economisi o grămadă de timp dar și de ingrediente fiind o rețetă simplă, fără complicăciuni.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Gătire: 60 min
- Timp total: 1 oră 15 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1kg struguri de orice fel.
250–300g zahăr (vezi note).
Mod de preparare:
- Spală bine strugurii sub un jet de apă rece apoi îndepărtează boabele de pe ciorchine. Odată ce ai îndepărtat boabele de pe ciorchine, scoate semințele din fiecare bob de strugur (se scot deoarece sunt mari și amare).
- Puneți boabele la fiert pe foc mic într-o oală cu fund dublu. Boabele vor fierbe încet și în suc propriu, când zeama scade și rămân doar boabele în puțin sirop adaugă zahărul și amestecă constant aprox 20-30 de minute. Pune dulceața de struguri fierbinte în borcane sterilizate și închideți-le ermetic cu capace curate.
NoteNu adăuga zahărul la început deoarece acesta se va carameliza.
Zahărul ar trebui adăugat după gust, există soiuri de struguri foarte dulci și mai puțin dulci deci ajustați în consecință.
Nu adăuga zahărul la început deoarece acesta se va carameliza.
Zahărul ar trebui adăugat după gust, există soiuri de struguri foarte dulci și mai puțin dulci deci ajustați în consecință.