
Rețetă dulceață de struguri negrii
Dulceața de struguri negrii de casă are un gust dulce-acrișor și o aromă pungentă de struguri. Nu este greu să o prepari și nici nu necesită multe ingrediente.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 50 min
- Timp Total: 70 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1kg struguri negrii
500g zahăr
1 lămaie(stoarsă)
250ml apă
Mod de preparare:
- Spală și taie strugurii în două, dacă au seminte trebuie să le scoți. Într-o oală de 3 litri fierbe strugurii împreună cu sucul de lămâie și apa aproximativ 20 de minute sau până ce strugurii se înmoie.
- Cu ajutorul unui blender sau a unui mixer vertical zdrobește strugurii pentru a obține o pastă, adaugă zahărul și amestecă bine. Redu focul la minim, lăsă dulceața să fiarbă aproximativ 35 de minute sau până când se îngroașă, amestecând din când în când pentru a evita lipirea de fundul oalei.
- Când dulceața a atins consistența dorită, oprește focul și toarnă-o în borcane sterilizate (nu le umple până în vârf, lasă cam un deget distanță între gem și capac). Pentru a sigila borcanele, le poți așeza într-o oală cu apă fierbinte, asigurându-te că apa le acoperă cu aproximativ 2 cm, fierbe-le timp de 10-15 minute. Când scoți borcanele din apă lasă-le să se răcească cu capacul în jos.
Note
De preferat un soi de struguri cu puține semințe sau cu semințe mari.
Am folosit borcane de 250ml.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 48g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0.1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 1g
- Proteine: 0.5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.