
Rețetă dulceață de struguri albi
Dulceața de struguri albi are o culoare translucidă, gust dulce și aromă de struguri. Este ușor de preparat, fără să ai nevoie de prea multe ingrediente.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 50 min
- Timp Total: 1 oră 10 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1kg struguri albi
500g zahăr
1 lămâie
Mod de preparare:
- Spală struguri, desprinde bobele de pe ciorchin și îndepărtează semințele. Un mod ușor de îndepărtat semințele este să pui strugurii spălați într-un bol, să-i zdrobești cu o lingură de lemn sau cu o presă de cartofi, apoi să-i treci printr-o sită.
- Într-o oală de 3 litri, fierbe la foc mediu struguri împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Amestecă ingredientele bine pentru ca zahărul să se topească și struguri să se înmoaie. Trebuie să fiarba aproximativ 40-50 de minute sau până când compoziția scade și se îngroașă. Poți verifica dacă gemul este gata punând o lingură mică de gem pe o farfurie și așteaptă câteva secunde. Dacă gemul se încheagă și formează o peliculă când îl atingi cu degetul, este gata. Dacă nu, mai fierbe puțin și repetă testul.
- Toarnă gemul fierbinte în borcane curate și sterilizate. Pentru a sigila borcanele, poți așeza acestea într-o oală cu apă fierbinte, asigurându-te că apa le acoperă cu aproximativ 2 cm, fierbe-le timp de 10-15 minute. Când scoți borcanele din apă lasă-le să se răcească cu capacul în jos.
Note
De preferat un soi de struguri cu puține semințe sau cu semințe mari.
Am folosit borcane de 250ml.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 50g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0.5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 60g
- Fibre: 1g
- Proteine: 0.5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.