Rețetă conopidă în saramură cu sfeclă roșie
Dacă vrei să te bucuri de conopidă în saramură cu sfeclă roșie la borcan, aceasta este o modalitate ușoară pe care o poți folosi pentru a le prepara. Conopida este o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, iar sfecla roșie este o sursă bogată de antioxidanți.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 kg conopida
marar, usturoi
ceapa
boabe de mustar
sfecla rosie
700 ml apa
200 ml otet
2–3 linguri de sare neiodata
2 linguri de zahar
borcane sterilizate.
Mod de preparare:
- Curăță și spală conopida, pune-o într-un bol. Într-o oală pune 700ml apă, 200ml oțet, 2 linguri de zahăr, 3 linguri de sare neidoată și alsă totul să fiarbă.
- În borcane sterilizatep une ceapă, usturoi, sfeclă roșie, boabe de muștar, cimbru, mărar, apoi conopida (poți să mai adaugi sfeclă) și toarnă saramura fierbinte. Închide foarte bine borcanul.
- Sterilizează borcanele cam 10 minute (pune un ștergar într-o oală, borcanele cu capul în jos și atunci când fierbe apa, lasă-le să fiarbă 10 minute), lasă-le să se răcească la umbră până a doua zi apoi pune-le în cămară.
Note
Pentru un gust mai aromat, poți adăuga în saramura și alte condimente, cum ar fi cimbru, mărar, foi de dafin sau ardei iute.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 30g
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 2g
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.