Print
conopidă în saramură cu sfeclă roșie în borcane
buton-print buton-pinterest

Rețetă conopidă în saramură cu sfeclă roșie

Dacă vrei să te bucuri de conopidă în saramură cu sfeclă roșie la borcan, aceasta este o modalitate ușoară pe care o poți folosi pentru a le prepara. Conopida este o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, iar sfecla roșie este o sursă bogată de antioxidanți.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 30 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 3 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 kg conopida

marar, usturoi

ceapa

boabe de mustar

sfecla rosie

700 ml apa

200 ml otet

23 linguri de sare neiodata

2 linguri de zahar

borcane sterilizate.

Mod de preparare:

  1. Curăță și spală conopida, pune-o într-un bol. Într-o oală pune 700ml apă, 200ml oțet, 2 linguri de zahăr, 3 linguri de sare neidoată și alsă totul să fiarbă.
  2. În borcane sterilizatep une ceapă, usturoi, sfeclă roșie, boabe de muștar, cimbru, mărar, apoi conopida (poți să mai adaugi sfeclă) și toarnă saramura fierbinte. Închide foarte bine borcanul.
  3. Sterilizează borcanele cam 10 minute (pune un ștergar într-o oală, borcanele cu capul în jos și atunci când fierbe apa, lasă-le să fiarbă 10 minute), lasă-le să se răcească la umbră până a doua zi apoi pune-le în cămară.

Note

Pentru un gust mai aromat, poți adăuga în saramura și alte condimente, cum ar fi cimbru, mărar, foi de dafin sau ardei iute.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 30g
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star