Rețetă clătite cu mălai
Gătește clătite cu mălai folosind câteva ingrediente așa cum fac mexicanii. Sunt ușor de făcut, se pot servi calde sau reci cu umpluturile tale preferate.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 9 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: Mexic
Ingrediente:
700g făină 000
200g mălai.
3 ouă.
1 lingură de ulei (măsline sau floarea-soarelui).
1L de lapte.
Mod de preparare:
- Pune făina și mălaiul într-un bol apoi amestecă cu telul până se omogenizează. Adaugă cele trei ouă, puțină sare, 1 lingură de ulei și mixează cu mixerul între timp ce adaugi 1L de lapte (compoziția trebuie să fie lichidă, ca pentru clătite).
- Lasă compoziția să stea la frigider aproximativ o oră. Prăjește clătita pe ambele părți până devine aurie-rumenă.
Note
Dacă le dorești mai pufoase, poți să adaugi praf de copt în compoziție.
Pe lângă burito, poți să le servești și cu umpluturi dulci în funcție de preferințele tale.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 1g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.