Print
chipsuri de casa la tigaie într-o farfurie albastră

Rețetă chipsuri de casă la tigaie

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

De ce să mânânci chipsuri din comerț când poți să-ți prepari chipsuri de casă? Îi condimentezi exact cum îți dorești și măcar ești mai sigur/ă că-s fără prostii prin ei.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 35 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Snack / Antreu
  • Bucătărie: Marea Britanie

Ingrediente:

4 cartofi de mărime medie.

sare după gust.

ulei de floarea soarelui sau de arahide.

boia dulce sau iute, usturoi granulat, ierburi aromatice (opțional).


Mod de preparare:

  1. Lasă cartofii în coajă, spală-i bine apoi cu un prosop de bucătărie șterge-i. Taie cartofii felii de 1mm (de preferat sub 1mm) cu ajutorul unei răzătoare (mandolină).
  2. Încinge ulei într-o tigaie, iar când uleiul a atins o temperatură de 160°C se pun feliile de cartofi. Chipsurile sunt gata când au devenit aurii. De preferat să-i lăsați să se scurgă sau să-i puneți pe un șervețel de hârtie care va absorbi excesul de ulei (nu suprapuneți chipsurile, trebuie puse mai răsfirat pentru a fi siguri că excesul de ulei este absorbit de hârtie). Dacă chipsurile nu sunt suficient de crocante, înseamnă că nu le-ați tăiat suficient de subțiri. Asezonează cu sare și opțional boia, ierburi aromatice, usturoi granulat sau cu orice altceva îți dorești
Note

Este recomandat să măsurați temperatura uleiului cu un termometru de bucătărie. Timpii de gătire și temperaturile influențează extrem de mult rezultatul final.

Poți să-ți faci și chipsuri din dovleac.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII