Print
chipsuri de casa la tigaie într-o farfurie albastră
buton-print buton-pinterest

Rețetă chipsuri de casă la tigaie

De ce să mânânci chipsuri din comerț când poți să-ți prepari chipsuri de casă? Îi condimentezi exact cum îți dorești și măcar ești mai sigur/ă că-s fără prostii prin ei.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 35 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Snack / Antreu
  • Bucătărie: Marea Britanie

Ingrediente:

4 cartofi de mărime medie.

sare după gust.

ulei de floarea soarelui sau de arahide.

boia dulce sau iute, usturoi granulat, ierburi aromatice (opțional).

Mod de preparare:

  1. Lasă cartofii în coajă, spală-i bine apoi cu un prosop de bucătărie șterge-i. Taie cartofii felii de 1mm (de preferat sub 1mm) cu ajutorul unei răzătoare (mandolină).
  2. Încinge ulei într-o tigaie, iar când uleiul a atins o temperatură de 160°C se pun feliile de cartofi. Chipsurile sunt gata când au devenit aurii. De preferat să-i lăsați să se scurgă sau să-i puneți pe un șervețel de hârtie care va absorbi excesul de ulei (nu suprapuneți chipsurile, trebuie puse mai răsfirat pentru a fi siguri că excesul de ulei este absorbit de hârtie). Dacă chipsurile nu sunt suficient de crocante, înseamnă că nu le-ați tăiat suficient de subțiri. Asezonează cu sare și opțional boia, ierburi aromatice, usturoi granulat sau cu orice altceva îți dorești

Note

Este recomandat să măsurați temperatura uleiului cu un termometru de bucătărie. Timpii de gătire și temperaturile influențează extrem de mult rezultatul final.

Poți să-ți faci și chipsuri din dovleac.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 300kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 15g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 40g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star