Print
ceapă murată într-un borcan pe o masă
buton-print buton-pinterest

Rețetă ceapă murată

Este una dintre cele mai rapide metode prin care poți să-ți prepari ceapă murată. Nu ai nevoie de multe ingrediente, se poate ține la frigider aprox. două săptămâni și poate fi folosită la burgeri, salate, sandvișuri sau alte preparate preferate adăugând o notă crocantă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 18 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 28 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

3 cepe roșii.

4 linguri de oțet.

1 lingură de zahăr.

apă clocotită.

boabe de piper, coriandru sau dafin (opțional).

Mod de preparare:

  1. Curăță cepele roșii de coajă apoi taie-le felii foarte subțiri și pune-le într-un castron. Toarnă peste ceapă apă clocotită cât să o acopere.
  2. După două minute, strecoară apa din castron. Lasă ceapa în castron și peste ea adaugă oțetul și zahărul, lasă la macerat aprox. 10 minute. Transferă ceapa într-un borcan steril sau recipient care se închide ermetic cu tot cu zeamă.

Note

Poți să păstrezi la frigider ceapa aproximativ două săptămâni.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star