Rețetă ceapă murată
Este una dintre cele mai rapide metode prin care poți să-ți prepari ceapă murată. Nu ai nevoie de multe ingrediente, se poate ține la frigider aprox. două săptămâni și poate fi folosită la burgeri, salate, sandvișuri sau alte preparate preferate adăugând o notă crocantă.
- Timp Preparare: 18 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 28 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
3 cepe roșii.
4 linguri de oțet.
1 lingură de zahăr.
apă clocotită.
boabe de piper, coriandru sau dafin (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță cepele roșii de coajă apoi taie-le felii foarte subțiri și pune-le într-un castron. Toarnă peste ceapă apă clocotită cât să o acopere.
- După două minute, strecoară apa din castron. Lasă ceapa în castron și peste ea adaugă oțetul și zahărul, lasă la macerat aprox. 10 minute. Transferă ceapa într-un borcan steril sau recipient care se închide ermetic cu tot cu zeamă.
Note
Poți să păstrezi la frigider ceapa aproximativ două săptămâni.