Rețetă castraveți la borcan pentru iarnă
Pune castraveți la borcan pentru iarnă în oțet folosind doar câteva ingrediente. Rețeta este una simplă în doar 4 pași și ușor de personalizat, castraveții vor ieși aromați numai bun de servit alături de mesele tale preferate.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
castraveți micuți.
800ml apă.
200ml oțet.
1 + 1/2 lingură sare neiodată.
1 lingură de zahăr.
boabe de muștar, ienibahar, foi de dafin, usturoi, mărar uscat.
hrean, coriandru, rozmarin, curry etc (opțional).
Mod de preparare:
- Spală castraveții foarte bine. Pune într-o cană gradată oțetul, apa, zahărul, sarea neiodată apoi amestecă până când sarea se dizolvă.
- În borcane de 800ML (să fie sterilizate) poți începe să pui boabele de muștar, boabe de ienibahar, dafin, 1-2 căței de usturoi la fiecare borcan apoi castraveții și mărarul uscat printre ei.
- Toarnă peste castraveți apa cu oțet până acoperi castraveții complet cu lichid. Închide borcanele, întoarce-le invers (să vezi dacă curge din ele ceva, dacă da, nu le-ai închis bine).
- Pune într-o oală un prosop apoi borcanele. Toarnă apă în oală până sus, atât ca apa să nu ajungă la „gura” borcanului. Când apa fierbe, lasă-le să fiarbă 30 de minute (astfel vor rezista peste iarnă aprox. 1-2 ani, este un proces de conservare)
Note
Este de preferat să alegi castraveți micuți și de aceeași dimensiune, astfel vei avea parte de o fermentare uniformă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 11kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0,1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 2,8g
- Fibre: 0,8g
- Proteine: 0,7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.