
Rețetă castane coapte la cuptor
Descriere:
Dacă ai optat să-ți prepari castane coapte la cuptor, aceasta este rețeta pe care o folosim în zona noastră. Crestezi castanele, le pui pe o tavă apoi le lași să se coacă la cuptor, nimic complicat.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 20 min
- Timp total: 25 min
- Cantitate: 20 porții
- Categorie: La borcan / Tutoriale
- Bucătărie: European
Ingrediente:
20 de castane sau câte dorești.
Mod de preparare:
- Lasă cuptorul să se încălzească la foc moderat iar între timp pregătește castanele. Crestează fiecare castană cu un cuțit sau taie o bucată mică din coajă (cât o unghie să fie bucata). Pune apoi castanele în tavă și la copt, focul să fie moderat (180°C, ventilație sus și jos pentru cei cu cuptor electric). În 20-25 de minute ele sunt gata, mai trebuie mișcate din când în când să nu se ardă și să se coacă bine.
NoteTimpii de coacere pot varia deoarece fiecare cuptor este diferit. În general, există diverse metode prin care să verifici dacă castanele sunt gata. Ia o castană, răcește-o cu apă rece apoi când o desfaci dacă miezul rămâne întreg ea este gata sau dacă coaja este tare și locul unde ai crestat castana s-a desfăcut și miezul rămâne întreg, castanele sunt gata.
Timpii de coacere pot varia deoarece fiecare cuptor este diferit. În general, există diverse metode prin care să verifici dacă castanele sunt gata. Ia o castană, răcește-o cu apă rece apoi când o desfaci dacă miezul rămâne întreg ea este gata sau dacă coaja este tare și locul unde ai crestat castana s-a desfăcut și miezul rămâne întreg, castanele sunt gata.