
Rețetă ardei iuți murați
Când vreau să-mi pun ardei iuți murați pentru iarnă folosesc această metodă fără fierbere, așa termin rapid iar ardeii vor fi crocanți și vor merge foarte bine alături de ciorbe sau tocănițe. Poți să folosești această metodă pentru orice soi de ardei iute, oțetul fiind ingredientul de bază.
- Preparare: 20 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: România
Ingrediente:
120g de ardei iuți.
1 linguriță de zahăr.
1 linguriță de sare.
130ml oțet alb 9%.
1–2 fâșii de hrean.
Mod de preparare:
- Trebuie să speli ardeii iuți și să-i ștergi. Verifică fiecare bucată să nu aibă defecte, cei mai potriviți ardei iuți sunt cei crocanți.
- Sterilizează borcanele înainte să pui ardeii la borcan. Așează ardeii iuți în borcan, dacă este nevoie poți să le tai codița astfel încât să încapă cât mai bine.
- După ce ai umplut borcanul cu ardei iuți, îndeasă pe lângă ardei vreo 2 fâșii de hrean. Hreanul va menține ardeii crocanți. Pune sarea și zahărul deasupra și toarnă oțetul de 9% (oțet alb simplu). Oțetul trebuie să fie rece, nu încălzit sau fiert.
- Scutură puțin borcanul să iasă aerul și pune capacul (strânge-l bine). După o zi sau două mai scutură borcanele închise pentru a se dizolva sarea și zahărul. Murarea lor durează între 3-6 săptămâni.
Note
Recomand să puneți și soiuri mai puțin picante, garniturile de acest gen stimulează pofta de mâncare.