Print
ardei iuți murați la borcan
buton-print buton-pinterest

Rețetă ardei iuți murați

Pune ardei iuți murați la borcan pentru iarnă fără să folosești metoda fierberii astfel ei vor rămâne crocanți și își vor păstra aroma. Rețeta este ușoară, poți să folosești orice soi de ardei, oțetul fiind ingredientul de bază.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 20 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

120g de ardei iuți.

1 linguriță de zahăr.

1 linguriță de sare.

130ml oțet alb 9%.

12 fâșii de hrean.

Mod de preparare:

  1. Trebuie să speli ardeii iuți și să-i ștergi. Verifică fiecare bucată să nu aibă defecte, cei mai potriviți ardei iuți sunt cei crocanți.
  2. Sterilizează borcanele înainte să pui ardeii la borcan. Așează ardeii iuți în borcan, dacă este nevoie poți să le tai codița astfel încât să încapă cât mai bine.
  3. După ce ai umplut borcanul cu ardei iuți, îndeasă pe lângă ardei vreo 2 fâșii de hrean. Hreanul va menține ardeii crocanți. Pune sarea și zahărul deasupra și toarnă oțetul de 9% (oțet alb simplu). Oțetul trebuie să fie rece, nu încălzit sau fiert.
  4. Scutură puțin borcanul să iasă aerul și pune capacul (strânge-l bine). După o zi sau două mai scutură borcanele închise pentru a se dizolva sarea și zahărul. Murarea lor durează între 3-6 săptămâni.

Note

Recomand să puneți și soiuri mai puțin picante, garniturile de acest gen stimulează pofta de mâncare.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 20kcal
  • Zahăr: 4g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star