Rețetă aluat de tăiței de casă
Pregătește aluat de tăiței acasă conform rețetei originale folosind ingrediente precum făină și ou. Aluatul poate fi tăiat cu cuțitul sau mașina de făcut tăiței, din această compoziție poți să formezi paste.
- Timp Preparare: 60 min
- Timp Total: 60 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
300g făină.
3 ouă.
1–2 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui extra virgin (opțional).
1 lingură sare.
Mod de preparare:
- Cerne făina pe un blat de frământat (planșetă de lemn). În mijloc trebuie să faci o gaură în care vei pune sarea și ouăle bătute. Folosește un cuțit care are lama groasă, amestecă ingredientele între timp ce tragi câte puțin din făină dinspre exterior spre interior. Când acestea s-au amestecat, frământa aluatul bine cu ambele mâini (când este compact, nelipicos și elastic este gata frământatul).
- Formează o bilă din aluat, învelește-l într-o folie alimentară și lasă-l să se odhinească aproximativ 30 de minute (minim) sau recomandat 60 de minute.
- Întinde o foaie subțire, de aproximativ 1-2mm (sau cât dorești), pudrați-o cu puțină făină dacă e lipicios. Cu un cuțit care are lama ascuțită, taie aluatul fâșii (se poate rula sau suprapune și așa tăiați mai rapid sau folosește mașina de făcut tăiței). Lasă-l la uscat pe un ștergar, presară făină să fie peste tot. Ocazional, pe parcursul zilei mișcă toți tăiețeii, așa se vor usca uniform.
Note
Dacă optezi să adaugi ulei, poți să îl adaugi în gaura făcută în mijlocul făinei și să continui să combini ingredientele.
Dacă dorești, poți să adaugi 1 linguriță de praf de copt pentru a face aluatul mai pufos.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 2g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.