Print
aluat de pâine fără drojdie pus pe o masă de lucru cernută cu făină și frământat
buton-print buton-pinterest

Rețetă aluat de pâine fără drojdie

Această rețetă este o modalitate rapidă și ușoară de a face pâine fără drojdie. Acest aluat de pâine fără drojdie este făcut cu făină, apă, sare, ulei, praf de copt și este ușor de făcut.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 50 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 65 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

500 gr faina albă sau secară, grâu etc.

250 ml apa calduta.

2 lingurite de sare.

80 ml ulei.

1/2 praf de copt.

Mod de preparare:

  1. Într-un castron cerne 300g făină, adaugă sarea, 1/2 praf de copt, 250ml de apă călduță, 80ml ulei apoi amestecă cu o spatulă de silicon până compoziția se omogenizează. Cerne făina rămasă, frământă aluatul aprox. 10-15 minute. Acoperă castronul cu un ștergar, lasă-l să crească aprox. 30 de minute.
  2. Cerne făină pe masa de lucru, întinde aluatul cu o sucitoare și lasă-l să fie puțin mai gros apoi feliează-l cum dorești sau taie-l cu un pahar.
  3. Poți să prăjești pâinicile într-o tigaie fără ulei la foc mediu, acoperă-le cu un capac (aprox. 4-5 min. pe fiecare parte sau până când sunt aurii) sau gătește-le la cuptor (folosete testul scobitorii).

Note

Pentru o aromă mai bogată, poți să adaugi în aluatul busuioc, mărar sau oregano dar și semințe, nuci.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 40g
  • Fibre: 5g
  • Proteine: 10g

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star