Rețetă aluat de pâine fără drojdie
Această rețetă este o modalitate rapidă și ușoară de a face pâine fără drojdie. Acest aluat de pâine fără drojdie este făcut cu făină, apă, sare, ulei, praf de copt și este ușor de făcut.
- Timp Preparare: 50 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 65 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500 gr faina albă sau secară, grâu etc.
250 ml apa calduta.
2 lingurite de sare.
80 ml ulei.
1/2 praf de copt.
Mod de preparare:
- Într-un castron cerne 300g făină, adaugă sarea, 1/2 praf de copt, 250ml de apă călduță, 80ml ulei apoi amestecă cu o spatulă de silicon până compoziția se omogenizează. Cerne făina rămasă, frământă aluatul aprox. 10-15 minute. Acoperă castronul cu un ștergar, lasă-l să crească aprox. 30 de minute.
- Cerne făină pe masa de lucru, întinde aluatul cu o sucitoare și lasă-l să fie puțin mai gros apoi feliează-l cum dorești sau taie-l cu un pahar.
- Poți să prăjești pâinicile într-o tigaie fără ulei la foc mediu, acoperă-le cu un capac (aprox. 4-5 min. pe fiecare parte sau până când sunt aurii) sau gătește-le la cuptor (folosete testul scobitorii).
Note
Pentru o aromă mai bogată, poți să adaugi în aluatul busuioc, mărar sau oregano dar și semințe, nuci.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 5g
- Proteine: 10g
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.