
Pesto de leurdă
Pregătește-ți pesto de leurdă folosind doar câteva ingrediente. Poți să îl servești cu paste, ca dressing pentru salate sau ca sos pentru diverse preparate.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
2 legături leurdă.
1 legătură de pătrunjel.
50g parmezan sau brânză feta/halloumi/cheddar.
100g alune prăjite sau migdale/caju.
1 lingură zeamă de lămâie.
1–2 linguri de apă.
2–3 căței de usturoi (opțional).
ulei de măsline (opțional).
sare și piper negru după gust.
Mod de preparare:
- Spală frunzele de leurdă bine apoi adaugă-le într-un robot de bucătărie/blender și mixează până obții o pastă cremoasă și omogenă. Ajustează gustul cu sare și piper, servește.
Note
Poți să adaugi în pesto cu leurdă și un avocado copt sau roșii uscate, busuioc, spanac.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 534kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 50.05g
- Grăsimi Sat: 12.968g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5.07g
- Fibre: 1.6g
- Proteine: 18.09g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.