Print
pesto de leurdă
buton-print buton-pinterest

Pesto de leurdă

Pregătește-ți pesto de leurdă folosind doar câteva ingrediente. Poți să îl servești cu paste, ca dressing pentru salate sau ca sos pentru diverse preparate.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

2 legături leurdă.

1 legătură de pătrunjel.

50g parmezan sau brânză feta/halloumi/cheddar.

100g alune prăjite sau migdale/caju.

1 lingură zeamă de lămâie.

12 linguri de apă.

23 căței de usturoi (opțional).

ulei de măsline (opțional).

sare și piper negru după gust.

Mod de preparare:

  1. Spală frunzele de leurdă bine apoi adaugă-le într-un robot de bucătărie/blender și mixează până obții o pastă cremoasă și omogenă. Ajustează gustul cu sare și piper, servește.

Note

Poți să adaugi în pesto cu leurdă și un avocado copt sau roșii uscate, busuioc, spanac.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 534kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 50.05g
  • Grăsimi Sat: 12.968g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5.07g
  • Fibre: 1.6g
  • Proteine: 18.09g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star