Marinadă pui italienească
Marinada pui italieneasca cu doar câteva ingrediente. Nu i-aș spune rețetă, trebuie pur și simplu să combini niște ingrediente alese apoi să lași puiul la frigider aprox. 2 ore.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
20–30ml ulei de măsline/floarea soarelui.
oțet alb sau vin roșu/oțet balsamic.
după gust busuioc, oregano, rozmarin, măghiran/tarhon(opțional) și cimbru.
1–2 căței de usturoi.
piper negru sau chilli (opțional).
sare după gust.
Mod de preparare:
- Pune ingredientele într-o sosieră și amestecă-le, puiul într-un bol. Toarnă ingredientele peste pui, masează-le cu mâna să ajungă peste tot apoi acoperă bolul cu aluminiu și lasă-l la frigider aprox. 2 ore.
Note
Dacă dorești, poți să adaugi suc/coajă de lămâie sau de portocală pentru a adăuga o notă de prospețime.
Poți să încerci să adaugi salvie sau pătrunjel.