Print
maioneză vegană cu năut într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Maioneză vegană cu năut

Pregătește-ți maioneză vegana cu năut, ulei de avocado și măsline în doar cinci minute. Poți să o personalizezi și să adaugi diverse ierburi aromatice, gen pătrunjel sau mărar.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Sosuri

Ingrediente:

2 căței de usturoi tocați.

15ml suc de lămâie sau lime.

2 lingurițe muștar dijon sau de masă.

3 lingurițe suc lăsat de năut în conservă.

12 boabe de năut.

120ml ulei vegetal (ex. avocado, rapiță, semințe de dovleac).

60ml ulei de măsline.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune usturoiul, sucul de lămâie/lime, sucul de năut și năutul într-un blender sau cană gradă și pasează-le până obții un amestec fin. Transferă conținutul într-un bol/sosieră cu o spatulă de silicon.
  2. Între timp ce amesteci constant, toarnă ulei de măsline apoi asezonează (amestecă) și gustă. Servește.

Note

Poți să pui maioneza într-un recipient care se închide ermetic și să o ții la frigider maxim. 6-7 zile.

Este recomandat să folosești ingredientele la temperatura camerei.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 15g
  • Calorii: 191kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 113mg
  • Grăsimi: 21gg
  • Grăsimi Sat: 2g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 2g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star