Lapte de ovăz rețetă
Dacă cauți o alternativă la laptele de origine animală, poți să-ți faci acasă lapte de ovăz cu doar câteva ingrediente. Rețeta este ușoară, are un gust și o textură asemănătoare cu laptele de vacă.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 cană fulgi de ovăz.
3 căni de apă.
2 linguri de miere.
1/2 linguriță esență de vanilie.
1 vârf de cuțit sare.
2 linguri cacauă (opțional).
Mod de preparare:
- Pune toate ingredientele într-un blender și mixează până se omogenizează și obții un amestec cremos și omogen. Dacă vrei poți să îl strecori prin tifon, păstrează-l la frigider aprox. 5 zile într-un recipient ce se închide ermetic.
Note
Dacă dorești un lapte de ovăz mai gros, adaugă mai puțină apă, dacă dorești unul mai subțire, adaugă mai puțină apă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 250ml
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 5g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 1g
- Grăsimi Nesat: 4g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 5g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.