Print
lapte de ovăz într-un pahar
buton-print buton-pinterest

Lapte de ovăz rețetă

Dacă cauți o alternativă la laptele de origine animală, poți să-ți faci acasă lapte de ovăz cu doar câteva ingrediente. Rețeta este ușoară, are un gust și o textură asemănătoare cu laptele de vacă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 cană fulgi de ovăz.

3 căni de apă.

2 linguri de miere.

1/2 linguriță esență de vanilie.

1 vârf de cuțit sare.

2 linguri cacauă (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune toate ingredientele într-un blender și mixează până se omogenizează și obții un amestec cremos și omogen. Dacă vrei poți să îl strecori prin tifon, păstrează-l la frigider aprox. 5 zile într-un recipient ce se închide ermetic.

Note

Dacă dorești un lapte de ovăz mai gros, adaugă mai puțină apă, dacă dorești unul mai subțire, adaugă mai puțină apă.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 250ml
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 5g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 1g
  • Grăsimi Nesat: 4g
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 5g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star