Print
humus din linte rosie cu avocado de post

Humus din linte roșie cu avocado de post

Pregătește-ți humus din linte roșie cu avocado folosind doar câteva ingrediente. Poți să îl servești cu aperitiv alături de pâinici sau lipii.

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 35 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: Mediteranean

Ingrediente:

150g linte.

350ml apă.

1 avocado.

23 căței de usturoi.

1 lingură pastă de susan (tahini).

12 linguri ulei de măsline/floarea soarelui.

2 linguri suc de lămâie.

coriandru după gust.

rodie (opțional).

sare după gust și piper.

Mod de preparare:

  1. Lasă lintea la înmuiat aprox. 1 oră (sau peste noapte). Fierbe-o în apă cu 1/2 linguriță de sare aprox. 30 de minute, scurge-o de apă.
  2. Adaugă peste linte avocado-ul, usturoiul tocat, pasta de susan, sucul de lămâie, uleiul și condimentele. Pasează cu robotul vertical sau cu blenderul. Servește cu rodie deasupra.

Note

Dacă dorești, poți să adaugi în preparat chimen sau paprika pentru a-i da un gust mai picant dar și pătrunjel și busuioc pentru un gust fresh.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 122kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5.8g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 13.8g
  • Fibre: 5.4g
  • Proteine: 4.7g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.