Gem de piersici rețetă
Sezonul piersicilor este în toi, astfel poți să-ți pregătești cu ușurință un gem de piersici delicios și aromat. Rețeta este simplă și necesită doar câteva ingrediente.
- Timp Preparare: 15 minute
- Timp Gătire: 25 minute
- Timp Total: 40 minute
- Porții: 8 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1500g piersici
600g-1kg zahar în funcție de cât de dulce dorești gemul.
200ml apă
1 lămâie
25ml esentă de vanilie sau păstaie (opțional)
Mod de preparare:
- Spală piersicile bine pentru aș pierde puful apoi taie-le cubulețe mici și pune-le într-o oală de aprox. 3L.
- Toarnă apa și adaugă zahărul. Pornește focul și setează-l pe mic-mediu. (Amestecă totul cu o lingură de lemn constant pentru a nu se lipi de fundul oalei).
- Când zahărul începe să se topească și formează un suc/sos poți să adaugi sucul de lămâie și opțional esența de vanilie.
- Lasă gemul de piersici să fiarbă 20 de minute, apoi pune-l în borcane. După ce gemul a stat în borcane vreo 10-20 de minute, întoarce borcanul cu capul în jos deoarece acest lucru ajută la sigilarea borcanelor.
Note
Pentru a fi mai ușor procesul de fierbere puteți folosi o oală cu fund mai gros (de fontă).
Piersicile coapte sunt de preferat pentru gem.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 250kcal
- Calorii: 0
- Zahăr: 61g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0,2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 60g
- Fibre: 1g
- Proteine: 0,5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.