Dulceață de trandafiri
Dulceața de trandafiri este printre cele mai rapide dulcețuri de făcut, este aromată și are o culoare plăcută. Poate fi servită alături de pâine prăjită, clătite sau în diverse deserturi.
- Timp Preparare: 5min
- Timp Gătire: 35min
- Timp Total: 40min
- Porții: 2 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: European
Ingrediente:
300g trandafiri
200g zahăr
400ml apă
1 lămâie
Mod de preparare:
- Pune petalele într-o strecurătoare și spală-le cu apă rece. Repetă procesul de 2-3 ori pentru a te asigura că petalele sunt curate.
- Lasă petalele la uscat pe un prosop sau șervețel și pregătește 4 borcane curate. Pune petalele de trandafiri într-un bol și stoarce zeama de lămâie peste ele. Amestecă ușor pentru ca zeama de lămâie să ajungă pe toate petalele.
- Într-o oală fierbe apa cu zahăr, lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, la foc mic, până când se formează un sirop. Oprește focul, adaugă petalele de trandafiri și amestecă bine. Dacă se formează spumă, adun-o cu o sită. Verifică consistența dulceaței pe o farfurie rece, dacă are o consistență mai groasă, este gata.
- Toarnă dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, lăsând puțin spațiu la gură. Închide borcanele ermetic și întoarce-le cu capul în jos. După ce se răcesc complet, depozitează borcanele într-un loc răcoros și întunecat.
Note
Opțional se poate adăuga esență de vanilie.