Compania Google spune că în 2017 au înregistrat cel mai mare atac DDoS. Compania spune că atacul de 2,5Tbps a fost opera unor hackeri sponsorizați de statul chinez.

Cel mai mare ddos care a atacat Google a fost în 2017

Atacul DDoS a țintit rețelele de internet care aparțineau companiei cloud Google. Acest atac DDoS a ținut timp de 6 luni și a atins 2,5Tbps.

Un astfel de atac a suferit și compania AWS Amazon, atacul primit de ei a însumat 2,3Tbps.

Potrivit echipei de securitate Google, atacul DDoS a fost pus la cale de un grup susținut de guvernul chinez, grup care a folosit 4 furnizor de internet din China.

Atacurile DDoS sunt menite pentru a întrerupe buna funcționare a website-urilor prin încărcarea rețelei de internet. Fie încetinesc accesul sau întrerup accesul spre pagina web. Inginerul de securitate Damian Menscher a spus pe blogul său că atacul nu a avut niciun impact.

„Atacatorul a folosit mai multe rețele pentru a falsifica 167 Mpps (milioane pachete pe secundă) către 180,000 servere CLDAP, DNS și SMTP expuse, servere care trimit pachete mari.”

„Acest lucru demonstrează volumul pe care un atacator cu resurse îl poate realiza: acest atac a fost de 4 ori mai mare decât atacul record de 623 Gbps primit de la botnetul Mirai.”

Compania a analizat cele mai semnificative atacuri DDoS și a concluzionat că volumul de trafic a crescut. Dar, în același timp, internetul în sine a crescut exponențial. Ei au oferit mai multă lățime de bandă companiilor pentru a se proteja când vine vorba de astfel de atacuri. De asemenea au informat furnizorii lor de rețea despre serverele vulnerabile.

„Deși putem estima dimensiunea viitoarelor atacuri, trebuie să fim pregătiți, trebuie să fim pregătiți, prin urmare, ne aprovizionăm în mod corespunzător apărarea.”

Scrie opinia ta