Cum se fierbe orezul?

Fel: OrezBucătărie Asia răsăriteanăDificultate Mediu
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Calorii

130

cal

Orezul este un ingredient internațional ieftin, gustos și ușor de preparat. Dacă urmezi pașii cu atenție vei putea fierbe orezul așa cum trebuie fără să-l faci terci sau pilaf.

Ingrediente

  • orez

  • apă

  • sare (opțional)

  • unt (opțional)

Mod de preparare

  • Pregătiți doar o singură cană (cu care veți măsura cantitatea de orez și apă) și un vas în care să-l fierbeți (atenție, volumul orezului se dublează/triplează prin fierbere deci să fie mai adâncă). La o cană de orez ai nevoie de două de apă!
  • Clătiți orezul cu apă rece. Amestecă cu mâna astfel încât impuritățile să se ridice la suprafață.
  • Odată clătit, puneți orezul într-un vas și adaugă două căni de apă. (atenție lasă-l la fiert descoperit, fără capac). Opțional poți să adaugi sare, unt.
  • Când apa fierbe, acoperă vasul cu un capac și redu focul la minim. (lasă-l așa 10 minute).
  • Ia vasul de pe foc și lasă-l să stea cu capacul pus 20 de minute. După 20 de minute, folosește furculița să-l afâni fin, nu prea mult și treci la mâncat.

NOTE

  • Puteți înlocui apa cu supă de legume sau de carne, adăuga curcuma, fire de șofran, unt, ulei de măsline, piper, sare.

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile