Rețetă sos tzatziki (sos grecesc)

Rețetă scrisă de: NicoletaCurs: SosBucătărie: GreciaDificultate: Ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

00:15

minute
Timp gătire

00:00

minute
Calorii

150

cal

Rețeta de sos tzatziki, preparat din iaurt grecesc clasic, castraveți și ierburi este un sos răcoritor și extrem de simplu și rapid de făcut. Acesta se poate servi aproape lângă orice preparat rece pentru un plus de gust. Iar, în sezonul cald este cu atât mai delicios, grație proprietății sale răcoritoare.

Ingrediente:

  • 2 castraveți de mărime medie.

  • 150g iaurt grecesc simplu.

  • 2 linguri ulei de măsline.

  • 2 linguri de mărar/mentă mărunțită proaspătă.

  • 1 lingură zeamă de lămâie.

  • 1 cățel de usturoi.

  • jumătate de linguriță de sare.

Mod de preparare:

  • Pentru sosul tzatziki, răzuim castraveții, nu contează dacă aceștia sunt cu coajă sau nu, dacă alegeți sa îi curățați sau nu de semințe, peste castraveții răzuiți adăugăm sarea și lăsăm câteva minute să iasă excesul de apă din ei. Îi stoarcem bine și îi punem într-un bol în care vom face sosul.
  • Adăugăm peste castraveți și restul ingredientelor, iaurtul, uleiul de măsline, mărarul/menta, zeama de lămâie și usturoiul. Amestecăm totul bine și lăsăm compoziția să stea 5 minute ca aromele să fuzioneze. Dacă este nevoie mai puteți adăuga sare după gust.

Note:

  • Se poate servi alături de preparate din carne, dar merge la fel de bine și cu legume. Acesta se poate păstra la frigider până la 3-4 zile.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.