Print
savarine de casa pe farfurie

Rețetă savarine de casă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară savarine de casă comform rețetei tradționale românești. Savarinele vor avea o aromă subtilă de rom, textura și aluatul pufos care se va combina exact cum trebuie cu frișca.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 30 min
  • Gătire: 25 min
  • Timp total: 55 min
  • Cantitate: 10 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

250g făină.

150ml lapte călduț.

30ml ulei.

5g drojdie uscată.

2 ouă.

1 linguriță de zahăr.

puțină sare.

12 forme pentru savarine.

SIROP:

400ml apă.

150g zahăr.

1 esență de rom.

DECOR:

500ml frișcă lichidă.


Mod de preparare:

1. Încălzește laptele cât să fie călduț. Pune într-un bol făina.

2. Adaugă în lapte drojdia uscată, zahărul și amestecă bine până când se dizolvă cât de cât drojdia.

3. Toarnă laptele, ouăle și uleiul în bolul cu făină. Amestecă bine cu ajutorul unei spatule cât să se lege ingredientele bine între ele.

4. Adaugă sarea și amestecă aluatul 5-7 minute cât să fie bine frământat și omogen. Acoperă aluatul cu o folie de plastic și lasă-l să crească 30 de minute la un loc călduț.

5. Pune o cratiță pe foc, adaugă zahăr și apă apoi amestecă până când zahărul se dizolvă și dă în 2-3 clocote. Când siropul fierbe, oprește focul și adaugă esența de rom apoi lasă-l să se răcească până când ajunge la temperatura camerei.

6. Unge formele de savarine cu unt și tapetează-le cu făină. Pregătește două lingurițe pentru a manevra aluatul lipicios.

7. Pune aluatul în formele de savarine dar nu le umple până la vârf! Până când umplii toate formele ele vor mai crește și se vor așeza mai bine, dacă totuși ai fost rapid/ă îți recomand să le mai lași să crească la temperatura camerei 15-20 minute.

8. Pune savarinele la cuptor la 180°C timp de 25-30-35 de minute sau până când sunt frumos rumenite deasupra.

9. Întoarce savarinele și taie un căpăcel deoarece acolo vei umple cu frișcă savarina. Nu tăia savarina până în capăt, deci nu desprinde căpăcelul de tot.

10. Scufundă fiecare savarină în sirop și îmbibă-le cât dorești. Bate frișca lichidă până când devine spumă, dacă nu este îndulcită adaugă 2-3 linguri de zahăr pudră. Pune frișca într-un poș, ridică căpăcelul și adaugă frișca.

11. Lasă-le la frigider minim 8 ore sau 24 de ore apoi poți să le servești.

Note

Deasupra se poate decora cu dulceață sau diverse fructe.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII