
Rețetă salată turcească
Salata turcească se prepară ușor fiind un preparat simplu. Deseori această salată este servită ca un fel principal dar și ca antreu sau chiar întins peste carne și pâine.
- Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Salate / Antreu
- Bucătărie: Turcia
Ingrediente:
2 roșii.
1 ceapă roșie.
1 ardei gras roșu.
1 lingură piure de roșii sau bulion.
1 lingură ulei de măsline sau floarea soarelui.
1 lingură oțet din vin roșu.
2–3 fire de pătrunjel tocat.
coriandru, sare și paprika după gust.
1 cățel de usturoi (opțional).
Mod de preparare:
1. Pune toate ingrediente la robot, asezonează și mixează până când toate ingredientele sunt tocate mărunt. Lăsați la frigider măcar o oră înainte de a servi.
Note
Dacă dorești ca acest preparat să fie iute, adaugă ardei iute sau chiar sos chilly.