
Rețetă salată turcească
Descriere:
Salata turcească se prepară ușor fiind un preparat simplu. Deseori această salată este servită ca un fel principal dar și ca antreu sau chiar întins peste carne și pâine.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Timp total: 15 min
- Cantitate: 2 porții
- Categorie: Salate / Antreu
- Bucătărie: Turcia
Ingrediente:
2 roșii.
1 ceapă roșie.
1 ardei gras roșu.
1 lingură piure de roșii sau bulion.
1 lingură ulei de măsline sau floarea soarelui.
1 lingură oțet din vin roșu.
2–3 fire de pătrunjel tocat.
coriandru, sare și paprika după gust.
1 cățel de usturoi (opțional).
Mod de preparare:
1. Pune toate ingrediente la robot, asezonează și mixează până când toate ingredientele sunt tocate mărunt. Lăsați la frigider măcar o oră înainte de a servi.
NoteDacă dorești ca acest preparat să fie iute, adaugă ardei iute sau chiar sos chilly.
Dacă dorești ca acest preparat să fie iute, adaugă ardei iute sau chiar sos chilly.